Bu Blogda Ara

1 Ekim 2016 Cumartesi

İYİ BİR TEN MAKYAJININ SIRLARI

İyi bir makyajın en önemli aşaması ten makyajıdır. Herkes için en kolay kısmı gibi gözükse de yanlış uygulamalar nedeniyle çok kötü bir görüntüye de neden olabiliyor. Bu yazımda sizlere iyi bir ten makyajı nasıl olmalıdır. Adım adım anlatmaya çalışacağım.
1. Yüzü Makyaja Hazırlamak
Çoğumuzun zaman zaman şikayet ettiği nokta fondötenin yüzümüzde kek gibi yabancıların deyimiyle "cakey" gözükmesi. Bunun en temel nedenlerinden bir tanesi yüzün makyaja hazır olmamasıdır. Bunu sağlamanın yolu ise günlük yüz temizliği ve haftada en az iki kere peeling yapılmasıdır. Yüzün cakey görünmesinin en temel nedeni yüzdeki tabakanın fondöten ile ortaya çıkması peeling bunu önlemeye yardımcı olacaktır.
2. Fondöten Seçimi
Aslında bu konu için başlı başına bir blog yazılabilir. Ancak basit şekilde doğru fondöten seçimi şu şekilde anlatılabilir. Öncelikle kesinlikle yüz tipinize göre bir ürün seçmelisiniz. Yağlı cildinize kuru ciltler için bir ürün seçtiğinizde yağlı cildiniz daha da yağlı gözükecektir. Diğer önemli konu ise renk seçimi tabi ki yüzünüzde kaybolan fondöteni seçmektir. Bunun içinde mümkünse fondöteni denemek ve en azından bir kaç saat yüzünüzdeki durumuna bakıp sonra satın almak böylece elinizde 10larca fondöten olmasındansa bir tane adam akıllı ürün olmuş olur.
3. Yüz Bazı
Benim gibi yüz bazına karşı önyargılı olanlar elbette vardır. Ancak yüz bazı makyajın daha güzel durmasını ve bütün gün yüzünüzde kalmasını sağlamaktadır. Yine yüz bazı da tamamen cilt tipinize ve nasıl bir makyaj yapmak istediğinize bağlı olarak değişebilir.
4. Fondöten Uygulaması
Mümkünse yüz bazının iyice emildiğinden emin olduktan sonra ürün uygulamasına geçilmeli. Fondöten yüzün orta kısmından başlanarak kenarlara daha az gelecek şekilde uygulanmalı. Bu konuda genel geçer bir kural olmasa da bu şekilde bir uygulama yüzünüzün daha az kusurlu görünmesini sağlayacaktır. Fondötenin nasıl uygulanacağı tamamen size kalmış ama ben özellikle kuru ciltlerin nemli bir süngerle uygulamasının daha yerinde olacağına inanıyorum. Çünkü fırça uygulamaları cildi daha da kurutabiliyor. Kuru ciltler illa fırça ile uygulayacaksa fırçanın üzerine bir iki damla yağ damlatabilir. Fondöteni sakin ve yuvarlak hareketlerle uyguladığınızda daha gözeneklerinizin daha iyi olduğunu göreceksiniz.
5. Pudra Uygulaması
Bu konuda da çok fazla uygulama ile karşılaşabiliyorsunuz ancak çok sevdiğim makyaj artistlerinden Wayne Goss pudrayı uygulamanın en doğru yolunun pudra süngeri olduğunu, yüzün özellikle sorunlu, gözenekli bölgelerine bastırarak uygulama yapmak gerektiğini ve fırça ile uygulandığında da mümkünse yine bastırarak uygulamak gerektiğini söylüyor. Çünkü süpürerek yapılan hareketler alttaki ten ürününün oynamasına neden olabiliyor. Pudra uygularken yine göz altına daha yüzün diğer bölgelerine daha az uygulamak önemli. Yine pudra uygulaması cilt yapısına göre değişmektedir. Yağlı ciltler tüm yüzünü pudralayabilirken, kuru ciltler sadece t bölgelerini ya da göz altlarını sabitleyebilmektedir. Pudra uygulamasında en kullanışlı pudraların her cilt yapısına uygun olacak teknolojiyle üretilen transparan pudralar. Artık her markanın transparan pudrası var. Böylece yüzüme uyacak mı derdi yaşamazsınız.
Pudra ve fondöten uygulamaları ile ilgili ayrıntılı ve görsel bilgiyi Wayne Goss'un youtube kanalında bulabilirsiniz.
Umarım faydalı bir yazı olmuştur. Hepinize iyi günler dilerim.

2 yorum:

  1. Severek takip ediyorum sizi, gerçekten çok iyisiniz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel yorumun için ��

      Sil