Bu Blogda Ara

11 Kasım 2016 Cuma

BEYAZ MEVSİMİN KIZLARI BLOGGER ETKİNLİĞİ

Herkese merhaba !!
 
Geçen hafta çok ama çok güzel bir etkinlik yaptık. Bu etkinlik kesinlikle çok emek verilen bir sürecin ardından gerçekleşti. Çok sayıda sponsorumuz oldu ama olmasaydı da bir araya gelmek, kaynaşmak yeterdi. Ben de hem etkinliğimizi anlatmak hem de etkinlik yapmak isteyen bloggerlara yol göstermek adına böyle bir yazı yazmak istedim.
  

 
Bu etkinliğin temelleri sevgili @obirbloggeer Ece'nin İstanbul'da bir kız buluşması yapmasıyla atıldı. (Ece'nin bloğunun linki için buraya tıklayabilirsiniz). O gün etkinliğe katılanların çoğuyla yemek yedik, kahve içtik, sohbet ettik. Zaten whatsapp da başlayan ve sanki kırk yıldır birbirimizi tanıyormuş gibi konuştuğumuz bir ortam vardı. Bu güzel buluşmada da devam etti. Karar aldık neden bir blogger etkinliği düzenlemiyoruz diye. O gün herkes bu iş için uğraşacağının garantisini verdi. Bu tür organizasyonlarda herkesin yardımı çok önemli. Bunu en çok sponsorlarla iletişime geçtiğinizde daha net anlıyorsunuz.
 
 
 
Sonraki aşama ise sponsorlarla iletişime geçmek oldu. Öncesinde bir liste çıkarıp herkese dağıttık. Bu aşamada etkinlikle ilgili doğru bilgi vermek çok önemli. Firmalar da buna çok önem veriyor. Kendinizi  doğru ifade edebilmeniz gerekiyor. En büyük şansımız firmaların hiç biri bize sıkıntı çıkarmadı olumlu ya da olumsuz geri dönüşlerini yaptılar. İkinci avantajımız ise grubun içinde bu konuda tecrübeli arkadaşların olmasıydı. İşin çoğunu onlar kotardılar.
 
Böyle bir etkinlik yaptığınızda en azından bir, bir buçuk ay ayırmalısınız. Ne kadar çok sponsora ulaşırsanız o kadar yanıt alma ihtimaliniz olur. Sponsorlara yazarken olumlu ya da olumsuz yanıt beklediğinizi yazın. Böylece tekrar tekrar yazmak zorunda kalmazsınız. Bir liste çıkarıp olumsuz olanları eleyebilirsiniz. Tekrar tekrar dönmekten sizi kurtarır.
 
 
 
 
Bu tür bir etkinliği ilk kez yapıyorsanız sponsor sayısının az olabileceğini, hatta belki de olmayacağını unutmamak gerekiyor. Sabırlı olmak şart. Bir de firmalar takipçi sayısını önemsiyor. Uyarayım :)
 
Yer seçimi de çok önemli. Sponsorlarınızdan bir kaçı yiyecek ile ilgili ise, mekan sıkıntısı çıkabiliyor. Bu da tamamen sizin iletişim gücünüzle ilgili. Bu konuda sevgili Ece'nin emeği büyük. Mekanımız çok çok iyiydi. Sakin, sessiz bir ortamdı. Hem yemeğimizi yiyebileceğimiz hem de bize sıkıntı çıkarmayacak bir mekan seçmiş. Bu konuda çok rahattık.
 
etkinlik sonrası da çok önemli. Sponsor olan firmaların ürünlerini paylaşmak gerekiyor. Bence kullanıp yorumlamanız önemli. Takipçilerinize yapay bir görüntü vermek istemezsiniz.
 
Ben gerçekten çok eğlendim. 20'den fazla sponsorla, muhteşem geçen Beyaz Mevsimin Kızları etkinliğimiz için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bana çok güzel bir gün yaşattınız.
 
Umarım faydalı bir yazı olmuştur. Kendinize iyi bakın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder